01
01
01
01
01
01
HARLEY-DAVIDSON CLUB OF DENMARK
distrikt 2, Fyn
hdcf.dk / Nyheder i distrikt Fyn / 2015 / Kørsel mellem rækkerne

Kørsel mellem rækkerne

Tilbage

For nogen er sæson 2017 allerede startet.

Se her regler for kørsel mellem rækkerne når der er kø.!!!!!

Koersel Mellem Raekkerne 1

 

Der har længe været tvivl omkring kørsel på MC mellem biler i tæt trafik. Ofte har det nemme svar været benyttet. Nej det må man ikke, for så siges intet forkert. Men det svar er faktisk forkert for motorcykler må gerne køre mellem rækker af trafikanter, hvis det gøres rigtigt.

Reglen er at der må ikke inderhales, kun overhales. Her gælder den samme lovgivning for motorcykler, som for bilerne. Man må altså kun overhale venstre om i dansk trafik.

 Køres mellem rækker af medtrafikanter, er det derfor vigtigt at motorcyklisten altid bevæger sig i venstre side af en vognbane ved forbikørsel, og aldrig i højre side af en vognbane. Straks forbikørsler foregår i højreside af en vognbane bliver det til slalomkørsel eller inderhaling.

 Bøde ved kørsel mellem rækker i tæt trafik kan stadig udskrives, trods rigtig placering i venstre side af vognbane. Er afstand til det køretøj der overhales ikke stor nok kan bøde udskrives grundet uforsvarlig overhaling.

 Ved helt tæt trafik hvor medtrafikanterne er stillestående, må altid overhales. Stillestående trafikanter, betegnes som parkerede trafikanter.

 Informationerne kommer fra motorcykelbetjente hos Københavns Politi samt flere kørelærer. Færdselslovens §24 omhandler emnet. FDM kom tidligere frem til selvsamme konklusion.

Lovligt eller ej. Det er altid bedre at komme til målet 2 minutter senere end beregnet, end ikke nå målet.

MagaCin er ikke specialister på området. Derfor har vi fået verificeret reglerne af Kørerlærer, Asger Heinrich Nielsen, medlem af DKU (Dansk Kørerlærer Union) og politiassistenter fra Randers Politi, der også understøtter ovenstående.

 OPDATERING

En af vores brugere tvivlede åbenbart på rigtigheden af ovenstående, og vi har fået fremsendt nedenstående fra en læser. Politiet i København er blevet direkte forespurgt om korrektheden i ovenstående artikel. Politiassistent Arne Kristensen KBH Politi bekræfter at ovenstående tekst er korrekt.

Arne Kristensen KBH Politi bekræfter bare det flertallet nok vidste. Vi motorcyklister må godt køre mellem rækkerne.